Çevrimiçi satışlar, birçok ülkede en popüler iş hattıdır.
Etkili çevrimiçi satışların temeli kaliteli bir çağrı merkezidir.
CRM sistemimiz LeadVertex.net ‘de, gün içinde hem küçük hem de binlerce sipariş için çok sayıda çağrı merkezi kurulmuştur. Kesintisiz bir işlem yapmak için gereken eksiksiz bir araç portföyümüz var.
Yani, çağrı merkezinizi nasıl organize edeceğinizi, hangi teknik çözümleri kullanacağınızı, bilmeniz gerekenleri – bu makalede! bilgi alınız🙂

Tüm operatör eylemlerini kontrol edin

Her operatör ayrı olarak kayıtlı olmalı ve kendi giriş ve şifrelerine sahip olmalıdır. Böylece, belirli bir operatörün siparişleriniz üzerindeki tüm eylemleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Operatörler hata yaptığında hemen, müdahale edebileceksiniz

LeadVertex.net‘te, ek ücret ödemeden istediğiniz kadar operatör kaydedebilirsiniz. Operatörleri LeadVertex’e kaydetmek için sadece e-postalarını belirtmeniz ve onlara e-postaya davetiye göndermeniz gerekir.

Sistem, hangi siparişlerin önce çağrılması gerektiğini bilir

Çağrı arama modu, operatörün sipariş listesini görmediği ve ona ne diyeceğini seçemediği kullanışlı bir özelliktir. Sistem, operatöre, üst düzey operatör tarafından belirlenen kurallara göre çağrı için bir sipariş verir.

Örneğin, 3 projeniz var. Her birinin önceliklerini sizden talep edin, böylece bazı siparişler diğerlerinden daha sık gelir. Kolayca kurabilir ve operatörlere farklı erişim sağlayabilirsiniz. Örneğin, operatör Elif sadece yeni siparişler için arayacak. ve Ozlem operatörü – sadece bir hafta önce gelen siparişler için.

Böylece, operatör siparişin seçiminde zaman kaybetmez, istemciyi istemediği için reddedemez, sistemi LeadVertex.net‘i düşündüğünde arar.

Müşteri musait değilmi? Onu geri ara!

LeadVertex.net için sipariş çağrıları modunda özel bir düğme var. Takvimi açar ve müşteriyi ne zaman arayacağımı seçmek için size zaman verir – 5, 10 dakika ya da akşamdan sonra. Doğru zamanda, sistemin kendisi operatöre bir sipariş verecektir, böylece bir şey unutmayacaktır ve müşteri mutlaka satın alımını gerçekleştirecektir!

Müşterilere ulaşılamıyor mu? Zamanınızı boşa harcamayın!

Operatörleriniz müşterilerle konuşmak yerine sürekli olarak bip seslerini dinliyor mu? LeadVertex.net‘te, robot operatörünün tüm siparişlerinizi vermesini sağlayacak otomatik arama özel bir özelliği vardır ve robotun arama yapması durumunda, müşterinizi otomatik olarak canlı bir operatöre aktarır.

Telefon numaralarını operatörlerden gizle yapın – işinizi koruyun

LeadVertex.net sisteminde, operatörün tek tuşla tarayıcıdan bir çağrı yapmasını sağlayan yerleşik bir telefon bulunmaktadır. Telefon numarasını görmesine ya da aramasına bile gerek yok, cep telefonunda zaman harcıyor. Böylece, siparişleriniz güvende olacak ve operatör siparişi çok daha hızlı bir şekilde işleyecektir.
Telefonu çağrı etkinleştirmek için destek için LeadVertex.net ile iletişime geçin ve tüm teknik uzmanlar size yardım edecek.

Operatörlerin satış komut dosyalarını takip edip etmediklerini kontrol etme

Güven, ama kontrol et. Her siparişin değiştiği tarihte, müşterilerinizle görüşmelerin kayıtlarını bulabilir ve operatörünüzün müşterilerle ne konuştuğunu, şirketinizin kurallarına uyup uymadıklarını, adresi ve diğer verileri doğru bir şekilde doldurup doldurmadıklarını her zaman dinleyebilirsiniz.

Operatörlerden hangisi en iyisi?

LeadVertex.net, operatörlerin performansı hakkında ayrıntılı istatistiklere sahiptir. İstatistikler açabilir ve her operatör tarafından kaç siparişin kabul edildiğini, iptal edildiğini görebilirsiniz. ortalama siparişleri ve fiyatlarınıda görebilirsiniz.

LeadVertex.net desteği
Tüm bu işlevler hassas desteğimiz tarafından belirlenir. Sorularınız için bize yazmayı unutmayın. Çağrı merkezi için modülü tamamen yapılandırmanıza yardımcı olacağız.