Çevrimiçi bir kozmetik mağazasının ürünlerini nasıl otomatikleştirdik

Çevrimiçi mağazanın geçmişi ve sorunları

Rusya’daki kozmetik ürünler için online mağaza yöneticisi ile bağlantıya geçtik. Günde yaklaşık 30-50 sipariş vardı. İş gelir getirdi,ama küçük bir işletme idi büyümesi için yeterli satışlara sahip değildi.her şey den sonra, müşteri lerine form doldurdu ve SMS ile her şeyi takip etti. Tüm süreçleri otomatikleştirecek, çalışanları işe almayı durduracak ve tüm süreçleri uzaktan izleyecek bir sistem uygulamaya ihtiyacı vardı.
Başlamak için, elden alınmalarında açıkça çalışabilmek için bu mağazanın sorunlarını formüle etmeye çalıştık.
▪ Siparişler kaybolur, cep telefonundan alınır, tüm çağrılar hemen cevaplanamaz, hatta hat aşırı yüklenir
▪ Metin mesajları yazmak veya antetli kağıtları doldurmak gibi birçok el emeği
▪ İnsan faktörü nedeniyle hata olasılığı artar, çünkü adreste bir hata yapmak ve parselin gönderilmemesi kolaydır
▪ Operatörler, bip seslerini dinler ve müşterilerle iletişim kurmazlar, çünkü siparişleri çağırmak çoğu zaman zordur
▪ Emirler üzerinde kontrol eksikliği ve sonuç olarak hırsızlık, çünkü az sayıda kişi günde 50 siparışları kaybını fark edecek
▪ Düşük çağrı merkezi performansı
▪ Siparişler itfa edilmez, ancak nedenini anlamak zor.

☝🏼Her problemi nasıl çözdük?

📌Tablodaki sipariş girişini ayarladık
Artık siparişler telefona gelmeyi durdurdu ve sistemimizin emirleri ile masaya sabitlenmeye başladılar. Müşteri sitede bir emir bıraktığında. Bu sipariş LeadVertex’te bir saniye içinde ortaya çıktı ve operatör bağımsız olarak giden bir çağrı yapabilirdi. Tüm siparişler sistemde muhasebeleştirilmeye başlandı, siparişi kaybetmek imkansız hale geldi.
📌Her çalışan için özel giriş yapıldı
Tüm çalışanları sistemimize e-posta ile kaydettik. Yani herkesin bir girişi var ve her birinin eylemleri anonim olmaktan çıktı. Kafa, eylemi belirli bir düzende kimin işlediğini açıkça görebiliyordu.
📌Müşteri telefon numaraları gizli yaptık
Herhangi bir uygulamayı sadece tarayıcıdaki düğmeye tıklayarak arayabilirsin. Telefon numarası görüntülenmedi. Böylece operatörler, bir defterde kendilerine sayı yazma yeteneğini kaybettiler ve daha sonra diğer şirketlere veri birleştirdiler.
📌Operatörler bir sonraki çağrı süresini seçebildiler
Artık, operatörlerden birini geri çağırması gerektiğinde operatör akılda tutamadı. Bir sonraki çağrı için zamanı ayarladı ve sistem siparişi doğru zamanda açtı.
📌Siparışların ses dinlenmesini organize ettik
Sistemimizden yapılan bir çağrıda, tüm görüşmeler otomatik telefon değiş tokuşu ile yazılmıştır ve dinleme prosedürü müşterilerle diyaloğun kalitesini denetlemiştir.
📌Otomatik baskı için sisteme her türlü form eklendi
Paketleyiciler artık formları manuel olarak yazmak zorunda kalmadı ve verileri yorgunluktan uzaklaştırdı. Formlar sistem tarafından tek tıklamayla oluşturuldu!
📌Gönderme siparışları otomatik kontrolü yaptık
Parça numarası masaya sabitlendi ve her saat güncellenerek müşterinin gönderdiği mesajın durumunu görebilir ve otomatik olarak SMS ile bilgilendirebilirsin.
📌Bir robot çağrısı
Operatör müşteriyi sadece bilgileri için arar ama biz bunu robotlarlarla yaptık
Otomatik arama yapılandırılmış
Operatörlerin artık bip seslerini dinlemelerine gerek kalmadı, robot onlar için çağrıda bulundu ve başarılı bir bağlantı olması durumunda müşteri ile bağlantı kurdu..
 

LeadVertex’in uygulanmasının sonucu

Çevrimiçi kozmetik mağazası siparişler üzerinde ve çalışanlarının üzerinde tam kontrol sahibi olmuş, masraflarını optimize edebilmiş ve başarılı işlemlerden gelir elde edebilmiştir.
Birkaç ay içinde, sistemin hatalarını önlemek için işi tamamen kontrol ettik ve ücretsiz olarak sonuçlandırdık.
Sonuç olarak, online mağaza başarılı ticaret için işlevselliği en uygun şekilde aldı!
LeadVertex ayrıca işinizi otomatikleştirmenize yardımcı olacaktır support@leadvertex.net adresine bir istek bırakın veya facebook’a bir mesaj yazın